IV. Mekatronik ve İnovasyon Günleri

Bölümümüzün Mekatronik Mühendisliği Kulübü öncülüğünde Marmara Üniversitesi Mimar ve Mühendisler Kulübünün de katkılarıyla bu sene ilki düzenlenecek olan “Mekatronik ve İnovasyon Günleri” (MİG) robot ve bilimsel proje etkinliği 28-29-30 Nisan 2016 tarihinde Göztepe Yerleşkesinde gerçekleşecektir.

Etkinlik Kariyer Günleri ve bilimsel proje yarışmaları olmak üzere iki bölümde gerçekleşecektir. Etkinliğin yarışma bölümü 10 kategori olup; bunlardan Lisans Bitirme Tezi ve Festo Görev Tamamlama Proje Kategorisi Türkiye'de ilk kez uygulanacaktır.

Etkinliğin Kariyer Günleri kısmı "Turkcell - Geleceği Yazanlar","Kuka Robotics","Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.", "ARGETÜRK", "B&R Otomasyon" ve alanında önemli on iki kurumu daha ağırlayacaktır. Ayrıca Microsoft ekibi "internet of things" çalışmalarıyla aramızda olacaktır.
MİG ekibi, Türkiye genelinde mühendislik ve teknolojik alanlarda eğitim alan öğrencilerin ve ilgili kişilerin projelerini aynı platformda yarıştırma imkanını en iyi şekilde sunmak için çalışıyor.

Etkinlik, SES3000, ARGETÜRK, Metropolsoft, Üsküdar Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Bomec Robot Teknolojileri, Egerate Elektronik Mühendislik ve Tic. Ltd. Şti. gibi önemli kurumların sponsorluğunda gerçekleşecek olup MİG hakkında daha fazlası için resmi internet sitesi mig.etkinlik.marmara.edu.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Inovasyon16